Recomplex Egyesülés
Mi a RECOMPLEX?Kinek érdemes csatlakozni?5 érv a csatlakozás mellettMilyen hulladék?SzemléletformálásTagvállalataink

 

 

 

 

 

 

Gyakran ismételt kérdések

 

Kérdés: Mi a RECOMPLEX?


A RECOMPLEX Kezelést Koordináló Szervezetek Egyesülését Magyarország nyolc, hulladékáramában meghatározó koordináló szervezete hozta létre, hogy a hulladék kibocsátó cégek számára egyablakos, komplex szolgáltatást nyújtson a hulladékhasznosítási kötelezettség teljesítésére.

 

Kérdés: Kinek érdemes csatlakozni?


Az egyesülés elsősorban olyan vállalatok számára nyújt hatékony megoldást, amelyek több különböző hulladéktípus visszagyűjtésére kötelezettek, kiemelten az élelmiszer kiskereskedelmi áruházláncok, autógyártók, gépjármű importőrök és forgalmazók, informatikai vállalatok, valamint elektronikai berendezés gyártók és forgalmazók.

 

Kérdés: Milyen hulladék?


A RECOMPLEX hasznosítási díj fizetése fejében termékdíj-mentességet biztosít, átvállalja a kibocsátó cégek hasznosítási kötelezettségét, és megszervezi az egyes hulladékfajták előírt arányú begyűjtését és hasznosítását. Mindezt úgy teszi, hogy a tagszervezetek begyűjtési hálózatainak összehangolásával a hulladékgazdálkodás szervezése során felmerülő költségek a lehető legnagyobb környezeti eredménnyel járjanak.