Recomplex Egyesülés
Mi a RECOMPLEX?Kinek érdemes csatlakozni?5 érv a csatlakozás mellettMilyen hulladék?SzemléletformálásTagvállalataink

 

 

 

 

 

 

Mi a RECOMPLEX?

 

A RECOMPLEX Kezelést Koordináló Szervezetek Egyesülését Magyarország nyolc, hulladékáramában meghatározó koordináló szervezete hozta létre, hogy a hulladék kibocsátó cégek számára egyablakos, komplex szolgáltatást nyújtson a hulladékhasznosítási kötelezettség teljesítésére.

 

A RECOMPLEX célja, hogy hozzájáruljon a Magyarországon keletkező hulladékok növekvő arányú hasznosításához, illetve a magyar hulladék-feldolgozó kapacitások kihasználtságának növeléséhez, és lehetővé tegye, hogy a hasznosításra kötelezett cégek egy egységes rendszerben, az eddigieknél hatékonyabban és kevesebb adminisztrációs teher mellett tehessenek eleget adatszolgáltatási és hasznosítási kötelezettségüknek.

 

Az egyesülés tagjai olyan koordináló szervezetek, amelyeket a hasznosításra kötelezett gyártók hoztak létre, és mára jelentős kibocsátó partneri körüknek és kiterjedt begyűjtői, hasznosítói hátterüknek köszönhetően a hazai hulladékkezelés túlnyomó többségét lefedik. Az elmúlt években jelentős tapasztalatot szereztek a hasznosítás koordinálásban, partnereik érdekeinek képviseletében és a lakossági szelektív gyűjtés megszervezésében.

 

Hulladék keletkezés:

 

Kezelt hulladékfajták összesítő diagramja