Recomplex Egyesülés
Tagvállalatunk: Öko-Pannon Nonprofit Kft.
Mi a RECOMPLEX?Kinek érdemes csatlakozni?5 érv a csatlakozás mellettMilyen hulladék?SzemléletformálásTagvállalataink

 

 

 

 

 

 

Tagvállalataink

 

ÖKO-PANNON Nonprofit Kft. - a lakossági, az ipari, valamint a kereskedelmi csomagolások szelektív hulladékgyűjtésének és hulladékhasznosításának koordinációja

 

Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft.-t a csomagolt termékek kibocsátói, valamint a csomagolóanyag és –eszközgyártók, a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség környezetvédelmi bizottságának meghatározó vállalatai hozták létre a csomagolásokkal kapcsolatos jogszabályi kötelezettségeik együttes teljesítése céljából 1996 végén. Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. országos szinten koordinálja a csomagolóanyagok lakossági, ipari, valamint kereskedelmi szelektív hulladékgyűjtését és hasznosítását.

 

A Kft. 2009-ben 2786 partnerrel dolgozott együtt, valamint 568.026 tonna csomagolóanyag szelektív gyűjtését és újrahasznosítását koordinálta. Az ÖKO-Pannon által koordinált lakossági szelektív hulladékgyűjtési rendszerben napjainkban 890 település, mintegy 5 millió lakosa, 5.150 szelektív gyűjtőponton gyűjtheti anyaga szerint különválogatva az otthonában képződött csomagolási hulladékokat. A Kft. koordináló tevékenysége mellett aktív kommunikációval segíti a szelektív hulladékgyűjtés széleskörű használatát: oktatóprogram, lakossági tájékoztató program és reklámkampányok mellett a sajtón keresztül is folyamatos tájékoztatást biztosít  a szelektív hulladékkezelés aktualitásairól.

 

ÖKO-PANNON Nonprofit Kft.
Alapítás 1996
Kezelt hulladék csomagolási hulladék
Partnerek száma 2800
Begyűjtött mennyiség 2009-ben 331.000 tonna
Országos teljesítésből átvállalt
kötelezettség aránya
68%

 

 

ÖKO-Pannon NonProfit Közhasznú Kft.

1146 Budapest, Hungária krt. 179-187.

 

Telefon: 06-1/383-9305
Fax: 06-1/383-9306

 

E-mail: info@okopannon.hu

Web: www.okopannon.hu