Recomplex Egyesülés
Tagvállalatunk: Re'Lem Elem- és akkumulátor-hulladékok Kezelését Koordináló Szervezet Nonprofit Kft.
Mi a RECOMPLEX?Kinek érdemes csatlakozni?5 érv a csatlakozás mellettMilyen hulladék?SzemléletformálásTagvállalataink

 

 

 

 

 

 

Tagvállalataink

 

RE'LEM Elem- és akkumulátor-hulladékok Kezelését Koordináló Szervezet Nonprofit Kft. - elem, hordozható akkumulátor vagy ezeket tartalmazó készülékek begyűjtése és ártalmatlanításának koordinációja

 

A RE'LEM Elem- és akkumulátorhulladékok Kezelését Koordináló Szervezet Nonprofit Kft. irodaházakból, bolthálózatokból iskolákból és egyéb partnereitől vesz át és szállít el elemet, és hordozható akkumulátort a veszélyes hulladékokra vonatkozó dokumentációval, hasznosítás céljából. A szervezet 2006 óta országos begyűjtő hálózatot működtet, amely napjainkban már 160 partner közel 1.500 tonnányi elem és akkumulátor utáni kötelezettségeit teljesíti.  Jelenleg 9 730 000 magyar lakos már saját településén fér hozzá a használtelem gyűjtő rendszerhez.

 

Minden olyan vállalkozás köteles nyilvántartásba vetetni magát, amely elemet, hordozható akkumulátort vagy olyan készüléket hoz forgalomba, amely tartalmaz elemet vagy akkumulátort (pl. mp lejátszók, kéziszerszámok, gyermekjátékok, televíziók, de még a gépjárművek és a zenélő képeslapok forgalomba hozói is kötelezettek! Vonatkozó jogszabályok: 181/2008. Korm. és 21/2008 KvVM rendelet).

 

A RE’LEM valamennyi adminisztratív (nyilvántartásba vétel, éves adatszolgáltatások) és környezetvédelmi (begyűjtés, újrahasznosítás) kötelezettséget átvállal és teljesít partnerei számára.

 

Az elemek és hordozható akkumulátorok (a NiCd kivételével) nem tárgyai a termékdíjas szabályozásnak. Termékdíjat fizetni tehát általában nem kell, visszaigényelni pedig semmilyen hordozható áramforrás esetében nem lehet.

 

RE'LEM Nonprofit Kft.
Alapítás 2005
Kezelt hulladék Elemek és akkumulátorok
Partnerek száma 160
Begyűjtött mennyiség 2009-ben 300 tonna
Országos teljesítésből átvállalt
kötelezettség aránya
75%

 

 

RE'LEM Elem- és akkumulátor-hulladékok Kezelését Koordináló Szervezet Nonprofit Kft.

1133 Budapest, Tutaj utca 6/A.

 

Telefon: 06-1/801-2910
Fax: 06-1/273-1818

 

E-mail: info@relem.hu

Web: www.relem.hu